Κρίσιμες ώρες για πρώην οδηγό της F1 - Θα υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς


Ο Φινλανδός πιλότος έχει στεφθεί νικητής στο GP Ουγγαρίας το 2008, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται εν ενεργεία τρέχοντας σε αγώνες ράλλυ.

  • ΦΩΤΟ: Balazs Gardi - Red Bull Content Pool
  • 6/3/2024

Ο πρώην οδηγός της Fornula 1, Heikki Kovalainen, πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, αφού μετά από ιατρικό έλεγχο ρουτίνας ότι διεγνώσθη με αορτικό ανεύρυσμα, το οποίο ενδέχεται να πάθει ρήξη αν συνεχίσει να τρέχει σε αγώνες.

Φινλανδός ήταν ενεργός στη Formula 1 από το 2007 έως το 2013, έχοντας αγωνιστεί με τις Renault, McLaren, Team Lotus, Caterham και Lotus F1 και κερδίζοντας μάλιστα το GP Ουγγαρίας του 2008 με τη McLaren. Έχει επίσης εμφανιστεί στα Super GT με τη Lexus, αλλά και σε διάφορους αγώνες ράλλυ, όπως πολλοί συμπατριώτες του.

Εκτός αυτού, ο Kovalainen ήταν μέρος της ομάδας του Jenson Button στο πρωτάθλημα Extreme E το 2023, ενώ η πιο πρόσφατη αγωνιστική του δραστηριότητα ήταν το Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ, στο οποίο και σκοπεύει να επιστρέψει μετά την ανάρρωσή του.

Ο 42χρονος πρώην πιλότος της F1 δήλωσε σχετικά:

«Διεγνώστηκα πρόσφατα με ανερχόμενο αορτικό ανεύρυσμα σε έναν ιατρικό έλεγχο κι οι γιατροί με συμβούλεψαν να μη συμμετέχω σε κανένα ράλλυ εξαιτίας του μεγάλου ρίσκου ρήξης της αορτής.

«Δεν έχω συμπτώματα κι αυτή τη στιγμή αισθάνομαι καλά, και φτιάχνουμε ένα πλάνο για να λύσουμε αυτό το ζήτημα. Μία εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς είναι η πιο ευνοϊκή λύση, οπότε προετοιμαζόμαστε γι αυτό. Ελπίζουμε να κάνουμε το χειρουργίο σύντομα και να ξεκινήσουμε την ανάρρωσή μου όσο πιο σύντομα γίνεται.

«Ο στόχος μου είναι φυσικά να επιστρέψω στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ με τη Rally Team AICELLO. Σχεδίαζα να συμμετέχω στα ράλλυ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όμως μετά από προσεκτική σκέψη με την ομάδα γιατρών μου, αποφάσισα να προσπαθήσω να διορθώσ αυτό το πρόβλημα.

«Απολογούμαι σε όλους τους συνεργάτες της ομάδας και τους fans γι αυτό το ζήτημα και τους ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποχώρησε ο βετεράνος μηχανικός Bob Bell από την Alpine – Σε ποια ομάδα θα συνεχίσει

Η Aston Martin Vantage αναβαθμίζεται ως αυτοκίνητο ασφαλείας της F1 με περισσότερη ισχύ (photos)

Νέα κατηγορία για Ben Sulayem: Παρενέβη για να μην εγκριθεί η πίστα του Λας Βέγκας